Share the story

"... ο ΠΟΥ βοηθά και υποθάλπτει τη βιομηχανία καπνού στο να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους …"

Μια ομάδα κορυφαίων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας δηλώνει ότι η αντιατμιστική πολιτική του ΠΟΥ σημαίνει ότι εκατομμύρια καπνιστές καταδικάζονται σε θάνατο και σε ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.
Το πάνελ με επικεφαλής τον ακούραστο δικηγόρο του ατμίσματος Clive Bates, ζητά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να απορρίψει την γελοία και επικίνδυνη στάση του και να αποδεχτεί το άτμισμα ως ασφαλή τρόπο για την διακοπή του καπνίσματος.

Είναι μια ειλικρινής και εξαιρετικά λεπτομερής επιστολή που περιγράφει τα αληθινά επιστημονικά γεγονότα σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως εργαλείο μείωσης των βλαβών και αντιμετωπίζει την πολιτική της ΠΟΥ με 9 βασικά σημεία.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ο Clive αναλύει την μεγαλύτερη ατμιστική διαφωνία με ακριβή αντεπιχειρήματα που υποστηρίζονται από την πραγματική επιστήμη:

• Ο ΠΟΥ έχει λανθασμένη ανάλυση του προβλήματος - το επίκεντρο πρέπει να είναι το κάπνισμα
• Ο ΠΟΥ διαστρεβλώνει τους κινδύνους και αρνείται την αξία της μετάβασης από το κάπνισμα στο άτμισμα
• Ο ΠΟΥ αγνοεί επιτακτικά στοιχεία ότι το άτμισμα αντικαθιστά το κάπνισμα
• Ο ΠΟΥ δεν καταλαβαίνει τη σημασία των αρωμάτων και πώς λειτουργεί το άτμισμα για τους καπνιστές
• Ο ΠΟΥ υποστηρίζει τα μη δοκιμασμένα και ανεπαρκή μέτρα διακοπής του καπνίσματος
• Ο ΠΟΥ έχει βασίσει την εκστρατεία του σε απόκρυφα ειδικά ενδιαφέροντα
• Ο ΠΟΥ πρέπει να αποκαλύψει και να λογοδοτήσει για τα προσωρινά αποτελέσματα
• Ο ΠΟΥ απέτυχε να κατανοήσει μια σημαντική τεχνολογική μετάβαση, αλλά προσπαθεί να την εμποδίσει
• Ο ΠΟΥ πρέπει να εφαρμόσει την αρχή “προτεραιότητας στην μειωμένη βλάβη” και να σταματήσει αυτό που κάνει

Κάθε ένα από αυτά τα σημεία αντιμετωπίζεται σε βάθος από την ομάδα των ειδικών που είναι:
• Ο Δρ David B. Abramsis, Καθηγητής του Τμήμτος Κοινωνικών Επιστημών και Συμπεριφορικής Επιστήμης του NYU School of Global Public Health New York University.
• Ο Clive D. Bates είναι διευθυντής της εταιρίας Counterfactual, μιας εταιρίας συμβουλευτικής και πρακτικής υπεράσπισης που επικεντρώνεται σε μια ρεαλιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα και τη δημόσια υγεία.
• Ο Δρ Raymond S. Niaura είναι Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και Συμπεριφορικής Επιστήμης του NYU School of Global Public Health, New York University.
• Ο David T. Sweanor Jdis, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής και Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Κέντρου Υγείας Νόμου, Πολιτικής και Δεοντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ottawa.

Είναι μια εντυπωσιακή λίστα και το γράμμα και τα λεπτομερή σχόλια κάνουν πολύ ενδιαφέρουσα την ανάγνωση.

Οι καπνιστές καταδικάστηκαν σε θάνατο - Σχόλια περισσότερων ειδικών
Έγραψα για αυτό στο άρθρο: ο αντιατμιστικός ΠΟΥ λέει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν βοηθούν τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα!

Σε αυτό το κομμάτι πρότεινα να προσπαθήσω να βρω πραγματικούς ειδικούς για να προσθέσω ένα αντίθετο επιχείρημα στις ψευδείς και παραπλανητικές αξιώσεις του ΠΟΥ.

Ευτυχώς, η Clive έχει συγκεντρώσει ένα πλήθος συναδέλφων επαγγελματιών στον τομέα της υγείας για να σχολιάσει και πραγματικά επιπλήττουν τον ΠΟΥ!
Η λίστα περιλαμβάνει τους πρώην διευθυντές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, Ruth Bonita, MPH, PhD, MD (hon) και Robert Beaglehole, MD, DSc.

Λένε:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ.
ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΤΟΞΙΚΟ ΚΑΠΝΟ.

Ο ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΤΡΕΨΙΜΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Πράγματι…

Ο Διδάκτωρ David B Abrams λέει:

Ο ΠΟΥ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ.
Ο ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Ή ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ.

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙΟ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΩΣ ΕΞΙΣΟΥ ΕΠΙΒΛΑΒΗ.

 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΠΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ - ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΗ ΚΑΙΓΟΜΕΝΟΥ ΚΑΠΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ Η ΙΔΙΑ Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΙΠΩΤΟ ΠΟΝΟ.

Δυνατά πράγματα ... το λατρεύω!

Ο John Britton, MD Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Nottingham , αναφέρει ότι η αντιατμιστική στάση του ΠΟΥ “είναι αδιανόητη” προσθέτοντας:

ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, Ο ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΠΝΟΥ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ο Martin Jarvis ODE, PhD Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας της Υγείας στο University College London είναι επίσης έξω φρενών:

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΟΧΙ Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ: ΕΥΝΟΗΣΤΕ ΤΑ ΜΗ ΚΑΙΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΤΕ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙΓΟΜΕΝΑ.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΥΑΛΟ.

Πράγματι, δεν θέλει μυαλό, ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Βλαβών δεν δείχνει κανένα σημάδι στο να κάνει αναστροφή στη δολοφονική αντιατμιστική πολιτική του.

Ρίξτε μια ματιά σε ολόκληρο το pro vaping comments – είναι τουλάχιστον ένα εμψυχωτικό ανάγνωσμα.

Το άτμισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι ασφαλές από τον ΠΟΥ!
Καθώς πλησιάζουμε στην επόμενη Σύμβαση-Πλαίσιο του ΠΟΥ για τον έλεγχο του καπνού, στην “εκδήλωση” Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων, ο ΠΟΥ αυξάνει τη ένταση με μια πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Έχω γράψει εκτενώς για την ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι έτοιμη να αναλάβει τον ΠΟΥ.

Διαβάστε το άρθρο: “Ξεκινά η αντεπίθεση του Ηνωμένου Βασιλείου για την απαγόρευση του ατμίσματος - Συγκέντρωση κορυφαίων ομάδων συνηγορίας!” για περισσότερες πληροφορίες.

Όσο για το αν ο ΠΟΥ θα αναγκάσει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαγορεύσει το άτμισμα, προσωπικά δεν νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί.

Ωστόσο, ο Martin Cullip, πρόεδρος της ομάδας υπεράσπισης του Ηνωμένου Βασιλείου, “Νέα Συμμαχία Νικοτίνης” μου είπε ότι “δεν πρόκειται για κενή απειλή” προσθέτοντας:

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ (FCTC) COP9 ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΙ ΑΤΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ανησυχητικές στιγμές για τους ατμιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, πόσω μάλλον για τους καπνιστές του υπόλοιπου κόσμου.

Ας ελπίσουμε ότι η επιστολή και τα πρόσθετα σχόλια των εμπειρογνωμόνων να δώσουν στον ΠΟΥ κάτι να σκεφτεί… ωστόσο, δεδομένου ότι υποστηρίζεται από τις φαρμακευτικές και, φυσικά, από φανατικούς αντιατμιστές όπως ο δισεκατομμυριούχος Mike Bloomberg, κάποιοι θα αμφέβαλλαν.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι, οι ατμιστές του Ηνωμένου Βασιλείου και η ευρύτερη ατμιστική βιομηχανία, πρέπει να ασκήσουν συντονισμένη πίεση στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να βεβαιωθούν ότι δεν θα κάνει μια δραματική ανατροπή σχετικά με τους ισχύοντες και μελλοντικούς κανονισμούς για το άτμισμα.

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό επικοινωνώντας με τους βουλευτές μας με επιστολές και φυσικά υποστηρίζοντας τις ομάδες υποστήριξης που αναφέρονται παρακάτω:

• Νέα Συμμαχία Νικοτίνης
• Σύνδεσμος Βιομηχανίας ατμίσματος Ηνωμένου Βασιλείου
• Ανεξάρτητη Βρετανική Ένωση Ατμιστικού Εμπορίου

Παρακαλώ ενημερώστε με για τις σκέψεις σας σχετικά με τη συνεχιζόμενη στάση του ΠΟΥ για την καταπολέμηση του ατμίσματος στα σχόλια παρακάτω.

ΥΓ… Μαντέψτε ποιος πήρε «βραβείο» από τον ΠΟΥ για τον έλεγχο του καπνού
Με 130 εκατομμύρια καπνιστές, η Ινδία βλέπει περίπου 1 εκατομμύριο θανάτους από ασθένειες που σχετίζονται με τον καπνό κάθε χρόνο.

Πράγματι, σχεδόν το 60% των ανδρικών καρκίνων προκαλείται από καύσιμο καπνό και σχετικά προϊόντα.

Η χώρα αποτελεί το εντυπωσιακό 12% των καπνιστών στον κόσμο και έχει λάβει βραβείο από τον ΠΟΥ για τον έλεγχο της βλάβης του καπνού… ναι πράγματι…
Ω, ανέφερα ότι η Ινδία έχει απαγορεύσει το, κατά 95% πιο ασφαλές, άτμισμα;

Αλλά, ο ΠΟΥ αγαπά την πολιτική της χώρας για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο και τις προειδοποιήσεις στα πακέτα…

Έγραψα για την απαγόρευση το 2019: Η απαγόρευση της Ινδίας στο άτμισμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια πράξη μαζικής δολοφονίας από την κυβέρνηση της χώρας…

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus έγραψε στο Twitter:

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ @DRHARSHVARDHAN ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ.

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ 2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΠΝΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΥΠΟΥΡΓΕ!

Και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στις μεγάλες εταιρείες καπνού και στις φαρμακευτικές εταιρίες της Ινδίας για όλους αυτούς τους θανάτους και τις ασθένειες… αλλά, τα χρήματα ρέουν, σωστά;

Ο εορτασμός και η επιβράβευση των υπευθύνων για την απαγόρευση ενός εναλλακτικού προϊόντος που σώζει ζωές, θα πρέπει να σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αποκαλούμενο Παγκόσμιο Οργανισμό ΒΛΑΒΩΝ.

Έχει αίμα στα χέρια με περισσότερο να έρχεται…

Ντροπή τους…

Πηγή: https://bit.ly/3x9G9CK

BANNER VPOD SET PROSFORA 4S inner