Share the story

Ο ευρωβουλευτής Fiocchi μιλά ενόψει των προσεχών αναθεωρήσεων των σχετικών οδηγιών: "Δεν συμφωνώ με το ότι η Επιτροπή προτιμά συχνά να υιοθετεί ιδεολογικές, και όχι πρακτικές και ρεαλιστικές προσεγγίσεις".

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να είναι έτοιμη να κηρύξει πόλεμο, μέσω των συνεχών απαγορεύσεων στο ηλεκτρονικών τσιγάρων”. Αυτά είπε ο Ιταλός ευρωβουλευτής Pietro Fiocchi στο μικρόφωνο ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην επαρχία Lecco. Εδώ και αρκετό καιρό, το αξιότιμο μέλος που εκλέχθηκε από τις τάξεις του κόμματος των ‘Αδελφών της Ιταλίας’ ακολουθεί τις αξιώσεις του ατμίσματος, επίσης λόγω των νέων κανονισμών που ενδέχεται σύντομα να εμποδίσουν τη διάδοσή του.

“Μια νέα έκθεση που αναμένεται στα μέσα Απριλίου επιμένει στην εξίσωση με τα παραδοσιακά τσιγάρα, αγνοώντας ότι σε πολλές χώρες τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται για την διακοπή του καπνίσματος. Βρισκόμαστε σε περιόδους κατά τις οποίες η μετάβαση και η σταδιακή μεταφορά από το παραδοσιακό στο ηλεκτρονικό τσιγάρο πρέπει να ενθαρρύνονται για όσους δεν μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα, προσφέροντάς τους ένα προϊόν που είναι περισσότερο από 95% λιγότερο επιβλαβές από το παραδοσιακό κάπνισμα. Με ενδιέφερε και διερεύνησα διεξοδικά, επίσης με τη βοήθεια της Anpvu, της Iταλικής ένωσης καταναλωτών ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Είμαι μέλος της ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση του καρκίνου Beca και παρατήρησα ότι στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ του καπνού από την καύση τσιγάρου και του ατμού που προέρχεται από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, τοποθετώντας τα στο ίδιο επίπεδο. Δεν συμφωνώ με το ότι η Επιτροπή προτιμά συχνά να υιοθετεί ιδεολογικές και όχι πρακτικές και ρεαλιστικές προσεγγίσεις. Μια τέτοια προσέγγιση θα μπορούσε να αποτρέψει εκατομμύρια καπνιστές από το να διακόψουν το κάπνισμα κι έτσι να τους θέσουν στον κίνδυνο του καρκίνου. Γι' αυτό θα παλέψω καταλήγει ο Fiocchi για περισσότερους από ένα εκατομμύριο Ιταλούς που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα έχοντας πλήρη επίγνωση της βοήθειας που παρέχει το άτμισμα στη σταδιακή εξάλειψη του καπνίσματος, το σχετικό κοινωνικό κόστος και πάνω απ' όλα την απώλεια ανθρώπινων ζωών.”

Πηγή: https://bit.ly/3fHvLwh

Ηλεκτρονικό τσιγάρο για διακοπή καπνίσματος