Share the story

Το κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο του Yorkshire (YCR) θέτει το ερώτημα: “Μήπως οι παρερμηνείες σε ό,τι αφορά στο άτμισμα βλάπτουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία που μας δίνεται για να βοηθηθούμε να μειώσουμε την κύρια αιτία πρόωρων θανάτων στο Yorkshire;” Το YCR δημιούργησε ένα φιλμ διάρκειας τριάντα δύο λεπτών το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα για να σηματοδοτήσει την εθνική ημέρα κατά του καπνίσματος, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο για το άτμισμα. Συνεργάζεται ακόμα και με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης για να καταπολεμηθούν οι μύθοι γύρω από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

“Το μήνυμα είναι πολύ σαφές. Το άτμισμα είναι καλύτερο από το κάπνισμα τσιγάρων.” λέει ο Dr Amir Khan.
Το YCR ένωσε τις δυνάμεις του με τον τηλεοπτικά διάσημο γιατρό Amir Khan, γενικός παθολόγος που εργάζεται στο Bradford, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ με τον Piers Morgan στην εκπομπή Good Morning Britain (ο οικοδεσπότης αποχώρησε χθες από το κανάλι ITV κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες).

Ο Khan δήλωσε: ”Ως γιατροί, μαθαίνουμε από την αρχή τους κινδύνους του καπνίσματος. Μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλα τα συστήματα του οργανισμού με επιβλαβή τρόπο. Γνωρίζουμε ότι τα τσιγάρα περιέχουν περίπου 6.000 διαφορετικές επικίνδυνες χημικές ουσίες. Η άποψή μου σχετικά με το άτμισμα είναι ότι είναι σίγουρα καλύτερο από τα τσιγάρα. Για μένα ως γενικός παθολόγος, το άτμισμα είναι ένα καλό σημείο μεταξύ του καπνίσματος και της διακοπής του. Εάν το άτμισμα βοηθά κάποιον να σταματήσει το κάπνισμα μακροπρόθεσμα, αυτό είναι καλό.”

Ο Paul Lambert του YCR σχολίασε: “Το άτμισμα υφίσταται εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία και μια μελέτη του οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία αποκάλυψε ότι είναι 95% λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα. Δεν είναι εντελώς ακίνδυνο, αλλά σε σύγκριση με το κάπνισμα, βγαίνει σαφώς νικητής. Υπάρχει μια μικρή παρανόηση μεταξύ των καπνιστών σχετικά με το άτμισμα. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ιδέα να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα τώρα. Υπάρχουν επιθέματα νικοτίνης και άλλες μέθοδοι, αλλά το άτμισμα είναι ένας πολύ λιγότερο επιβλαβής τρόπος κατανάλωσης νικοτίνης.”

Ο Dr Kathryn Scott του YCR πρόσθεσε: “Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι καθήκον μας προς το κοινό να παράγουμε σαφείς και τεκμηριωμένες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τα ατμιστικά προϊόντα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τα γεγονότα. Τα ατμιστικά προϊόντα μπορούν και θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για τη διά παντός διακοπή του καπνίσματος.”

Ο Martin Dockrell από την πρώτη στιγμή ένταξής του στον οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας υπήρξε ένθερμος οπαδός της μείωσης των βλαβών. Υποστηρίζοντας τη χρήση του ατμίσματος για την καταπολέμηση των ασθενειών και των θανάτων που προκαλούνται από τον καπνό, παρουσιάστηκε στην ταινία. Είπε: “ Παρακολουθούμε τα στοιχεία σχετικά με το άτμισμα καθώς εξελίσσεται και αυτό που γίνεται όλο και πιο σαφές είναι ότι το άτμισμα είναι πολύ λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα και ίσως δύο φορές πιο αποτελεσματικό από τα αδειοδοτημένα φάρμακα στο να βοηθά τους καπνιστές να διακόψουν”.

Η ταινία αναφέρεται σε όλους τους τρέχοντες μύθους γύρω από το άτμισμα και εξηγεί επίσης γιατί διαδίδονται και από ποιον.
Η αντιπρόεδρος της New Nicotine Alliance, Louise Ross είπε: “Αυτή η ταινία μικρού μήκους είναι γεμάτη με σωστές πληροφορίες σχετικά με το άτμισμα παρακαλώ μοιραστείτε την στα μέσα δικτύωσής σας, ώστε να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την παραπληροφόρηση σχετικά με τη μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα θα σώσει ζωές.”

Για άλλη μια φορά, η Βρετανία ηγείται του κόσμου όσον αφορά την παρουσίαση των γεγονότων σχετικά με το πώς το άτμισμα μπορεί να μειώσει τις βλάβες που προκαλούν οι καπνιστές στο σώμα τους. Το Planet of the Vapes συνιστά ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε την ταινία και να τη μοιραστείτε όσο το δυνατόν ευρύτερα.

Πηγή: https://bit.ly/3tomuN9

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο KIWI και υγρό αναπλήρωσης LIQUA 4S Hybrid