Share the story

Δημοσίευση στο Planet Of The Vapes

Οι πωλήσεις των καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμειναν σταθερές παρά την εξάπλωση κακών ειδήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το The Convenience Store (περιοδικό και ιστοσελίδα για καταστήματα λιανικής). Οι πωλήσεις αυξάνονται στο 37% σε ετήσια βάση. Εν ακολουθία αυτών των καλών ειδήσεων έρχεται μια νέα έρευνα που λέει πως το άτμισμα βοηθά περίπου από 50.000 ως 70.000 ανθρώπους κάθε χρόνο να σταματήσουν το κάπνισμα.
Το  Convenience Store αναφέρει ότι ενώ “οι πωλητές της λιανικής λένε πως οι ήδη υπάρχοντες ατμιστές γενικώς φαίνονται αδιάφοροι για τους πηχυαίους τίτλους των ΗΠΑ… η ASH -Δράση για το Κάπνισμα και την Υγεία- ανησυχεί ότι αυτή η αρνητική κάλυψη των γεγονότων θα μπορούσε να αποτρέψει κάποιους καπνιστές που θα ήθελαν να διακόψουν δοκιμάζοντας το άτμισμα.”
“Εκείνοι που σκέφτονται να ξεκινήσουν το άτμισμα θα πρέπει να καθησυχαστούν εφόσον τα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπάγονται σε ρυθμίσεις και κανονισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με μια σειρά πανευρωπαϊκών κανόνων από τον ρυθμιστή φαρμάκων μας, τον MHRA – Υπηρεσία Ρυθμίσεως Φαρμάκων και Πρόνοιας-”, δήλωσε η Deborah Arnott, επικεφαλής της ASH. “Οι ατμιστές δεν θα πρέπει να φοβηθούν και να επιστρέψουν στο κάπνισμα λόγω των ειδήσεων για τις πνευμονοπάθειες στις ΗΠΑ. Ούτε και οι καπνιστές να παραμείνουν προσκολλημένοι στο κάπνισμα αντί να μεταβούν στο άτμισμα.”
Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία μελέτη από το University College του Λονδίνου είναι μεγάλη είδηση.
Η έρευνα που διεξήχθη από τους Emma Beard, Robert West, Susan Michie και Jamie Brown, με τίτλο “Συσχέτιση της εξάπλωσης της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου με τη διακοπή του καπνίσματος και της κατανάλωσης τσιγάρων στην Αγγλία”, ανακάλυψε πως το άτμισμα μπορεί να βοηθήσει μέχρι και 70.000 καπνιστές το χρόνο να απαλλαγούν από την κακή συνήθεια.
Οι συγγραφείς της εργασίας λένε ότι αυτοί οι καπνιστές θα συνέχιζαν το κάπνισμα αν δεν υπήρχε το άτμισμα. Επιπλέον, η προσπάθεια διακοπής ήταν μόνιμη - επιδεικνύοντας καλύτερα αποτελέσματα από άλλες μορφές παύσης.
Η Dr Beard δήλωσε: “Αυτή η μελέτη βασίζεται σε δημογραφικές έρευνες και κλινικές δοκιμές που βρίσκουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βοηθούν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα. Η Αγγλία φαίνεται να έχει βρει μια λογική ισορροπία μεταξύ της ρύθμισης και της προώθησης των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Εκατομμύρια καπνιστές τα χρησιμοποιούν για να σταματήσουν το κάπνισμα ή να μειώσουν την ποσότητα των τσιγάρων που καπνίζουν”.
Ο George Butterworth, ανώτερος υπεύθυνος πολιτικής στην Cancer Research UK, σχολίασε: “Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους. Αποθαρρύνουμε έντονα τους μη καπνιστές από τη χρήση τους. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι το άτμισμα είναι λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να κόψουν το τσιγάρο, οπότε είναι καλό ότι οι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι κατάφεραν να το διακόψουν το 2017. Για περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, θα λάβετε την υποστήριξη που χρειάζεστε σε μια υπηρεσία διακοπής του καπνίσματος, όπου θα βοηθηθείτε να βρείτε τα κατάλληλα για εσάς εργαλεία.”
Η έρευνα χρησιμοποίησε ανάλυση των τάσεων του πληθυσμού σε χρονολογικές σειρές για να παρέχει διαρκώς ενημερωμένες εκτιμήσεις για το πώς οι αλλαγές στην εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Αγγλία συνδέονται με αλλαγές στις δραστηριότητες διακοπής του καπνίσματος και την καθημερινή κατανάλωση τσιγάρων στους καπνιστές στην Αγγλία.
Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα: “Οι αλλαγές στην εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Αγγλία έχουν συσχετιστεί θετικά με τα συνολικά ποσοστά διακοπής του καπνίσματος και τα ποσοστά επιτυχίας της διακοπής.”
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Addiction και έρχεται να προστεθεί στην υποστήριξη της προσέγγισης του Ηνωμένου βασιλείου, η οποία υποστηρίζεται και από τον οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας που λέει πως το άτμισμα είναι τουλάχιστον 95% πιο ασφαλές από το κάπνισμα.


Πηγή: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/health-studies/2019-10-21_vaping-helps-uk-smokers-quit.html?utm_source=nl&utm_medium=news&utm_campaign=nid-7076